Härliga höst!

Julia den September 16, 2016

Det är väl kanske inte alla som längtar efter flerfärgade träd och krispiga morgnar, höstrusk och allt annat som hösten bär med sig. Sommaren, den är visserligen magisk – men även hösten har sina guldkorn.

Mättande grytor och mustiga långkok

Så här efter sommar, förhoppningsvis några lata dagar och lättlagad mat kan det vara skönt att sätta sig ner och planera för höst och vardagsmat. Maten kan få puttra länge och väl på spisen, i alla fall mellan varven, då vardagsstressen inte är som värst.

Testa att göra ett riktigt långkok, där smakerna får koka ihop under flera timmar, en riktig höjdare som passar lika bra att bjuda familjen på, likväl som då du väntar middagsgäster. Dessutom är eventuella rester perfekt att ha med som lunchlåda.

Tre favoritgrytor: Fläskfilégryta, fiskgryta och kycklinggryta.

Fler recept på grytor och långkok hittar du här.

Värmande soppor

Själv skulle jag kunna tänka mig att äta soppa flera gånger i veckan, speciellt när det är kallt och rått ute. Fördelen med soppa är dessutom att det är riktigt enkelt att variera i smak beroende på vad som finns hemma och vilka ingredienser som är i säsong. Jag äter gärna en slät svampsoppa som jag doppar en bit bröd i, men bjuds det på en rejäl köttsoppa är jag inte heller sen att tacka nej!

Tre favoritsoppor: Kantarellsoppa, tomatsoppa och  spenatsoppa med ägg.

Fler recept på soppa hittar du här.

Kategorier: Blogg, Läsvärt, Tips
Taggar:
Kommentarer: 0