Efterrätter till jul

Julia den December 07, 2016

Julen slår nog alla andra högtider, i alla fall då det handlar om mat, godis och fika! Och fastän julborden hägrar till både höger och vänster finns det alltid plats för i alla fall en liten bit efterrätt.

Den mest klassiska efterrätten till jul är nog ris a la malta, följt av fruktkaka och såklart lussebullar och allt godis som vi bakar (eller köper) till julhelgen.

 

Om tiden räcker till kan det såklart vara roligt att testa något nytt; saffranscheesecake, lingonparfait eller kanske saffranspannkaka med yoghurtgrädde? Helst något som går att förbereda så att tiden i köket är minimal på själva julafton.

Själv har jag kokat knäck och återigen misslyckats med bedriften att få knäcken så där knaprigt hård som jag vill ha den, samma sak som händer år efter år. Pepparkakorna våra blev delvis brända, men ändå helt okej och huvudsaken var att barnen fick vara med. Idag ska jag försöka mig på något slags bullbak, men saffranen lyser med sin frånvaro i kryddlådan så jag får försöka göra en touch av jul genom att använda fantasin.

/Malin

Kategorier: Blogg, Tips
Taggar: ,
Kommentarer: 0